2013-02-24 14:30:00

Tetováltass jegygyűrű adás helyett

Nagy divatként hódit már egy pár éve a tetoválás, valamint egyre gyakoribbá válik az a divat is ezen belül, hogy az aranyból (vagy egyéb nemesfémből) elkészített karikagyűrűk helyett, a szerelmesek egy jegygyűrűt ábrázoló tetoválást készíttetnek egymásnak. Persze a közös tetoválás, amely a párnál a szerelmet vagy házasságot erősíti meg, nem csak gyűrűs ujjra készíthető el, valamint nem csak karikagyűrű motívumokat ábrázolhat.
Az 1995-ben kötött esküvőjén Pamela Anderson és Tommy Lee esetében elmondható, hogy nem csak a jegygyűrű volt rendhagyó, ugyanis mindössze négy nap együtt járás után meglehetősen váratlanul úgy döntött a Baywatch sorozat egykori piros fürdőruhás sztárja, valamint a Mötley Crüe dobosa, hogy összeházasodnak. A nagy eseményre Mexikóban, egy cancuni strandon került sor, ahol is az esküvői öltözet mindössze csak egy fürdőruhát jelentett. A karikagyűrűk felhúzása is szintén elmaradt, ugyanis a hűségük jeléül inkább egy tetoválást készíttettek a másik részére egymás nevével ellátva. Ezután párnak később két gyermeke is született, viszont hét év együttélés után, 2002-ben úgy döntöttek, hogy elválnak.
Beyoncé Knowles énekesnő, valamint Jay-Z rapper esküvője sem mondható teljesen szokványosnak, mivel a 2002-ben elkezdődött kapcsolatuk után szinte folyamatosan találgatások, valamint pletykák keltek szárnyra arról a tényről, hogy ők ketten titokban egybekeltek. Végül 2008 áprilisában, New York-ban került sor a boldogító igen kimondására, viszont az eseményről szóló hírt nyilvánosságra csak pár héttel később hozta az ifjú pár. Azonban azt fontos még elmondani, hogy április végén az esküvői fotókat, vagy a jegygyűrűket nyilvánosan még senki sem látta, és csak annyit lehetett tudni, hogy megtörtént az esküvő.
Ugyanis csak hónapokkal az esküvő után, egy szeptemberi koncerten láthatták először a rajongók a jegygyűrűket, vagyis a jegygyűrű helyett készített tetoválást. Egy amerikai magazinnak az énekesnő azt nyilatkozta, hogy ő nem akart karikagyűrűt, mivel az anyagi dolgoknak ő nem tulajdonít akkora nagy jelentőséget, mint az emberek legtöbbje. A sztár párnál mindkét fél bal kezének gyűrűs ujján a karikagyűrű helyett egy tetoválást díszeleg, amelyben egy római számmal készített négyest ábrázol a testfestés, ugyanis Beyoncé szeptember 4-én született, míg Jay-Z pedig december 4-én. Valószínűleg a négyes szám bűvöletének köszönhető az is, hogy április 4-ét választották az esküvőjük napjául is.
A tetovált jegygyűrű díszíti még az ujját a Linkin Park énekesének is, amit egy másik jegygyűrűvel mostanában viszont eltakar. Első feleségét Chester Bennington 1996-ban kérte meg, alig 20 évesen.
Akkor még viszont mindketten annyira szegények voltak, hogy egy drága karikagyűrűt még nem engedhettek volna meg maguknak, így mindketten úgy döntöttek, hogy a bal kezük gyűrűs ujjára egy jegygyűrűre emlékeztető tetoválást készíttetnek. Később megszületett közös gyermekük 2002 áprilisában, akinek a Draven Sebastian nevet adták. Ezután azonban megromlott a kapcsolata párnak, ami azzal is magyarázható, hogy épp ekkor indult meg az együttes folyamatos sikernek örvendő szériája, ami végül 2005-ben váláshoz vezetett.