2012-11-28 20:00:00

Rövid útmutató a karikagyűrűk kiválasztásához

Amikor az ifjú szerelmesek fejében megfordul a házasság gondolata, akkor természetesen a karikagyűrűk megvásárlása is az egyikévé válik a fontosabb feladatoknak, és persze nem egyszerű a választás a rendelkezésre álló rengeteg lehetőség közül.
Ilyen esetekben persze az egyik legfontosabb kérdés a gyűrű anyaga, vagyis a nemesfém amelyből elkészül a gyűrű. A másik fontos kérdés, ami ilyenkor előtérbe kerül a jegygyűrűbe ékelt gyémánt alakja, valamint a mérete, de nem utolsó sorban nem a gyűrű stílusa sem kevésbé elhanyagolható. Ha a vásárláskor már megvan a saját elképzelés a kívánt stílusról, abban az esetben egy valamivel költségesebb, de szebben megmunkált szoliter eljegyzési gyűrű mellett is le lehet tenni a voksot, ha ez egy megfelelő befektetésnek számít. Ugyanis akár egyetlen gyémántkő is értékesebb lehet, mint az ugyanannyi karátot kitevő több apró kő, viszont ezek miatt az ár lehet drágább is, vagy olcsóbb is.

A gyémántgyűrűk

Azok a gyűrűk melyeket kövekkel díszítenek nagyon sokfélék lehetnek. Vannak közöttük olyanok, amelyeken a gyémántot egy műves pánt övezi, vagy épp beékelhetnek mellé apróbb színes köveket is az ékszerészek. Érdemes hát ezeket, a szempontokat is jól figyelem bevenni, mivel sokan ugyanis 2 karátos gyémántot választanak, miközben sokkal több lehetőség adódik számukra ugyanolyan összeg belefektetéséből, ugyanis abból az összegből akár egy művészien megmunkált karikagyűrűt is be tudnának maguknak beszerezni.
Amikor szóba kerül a gyémántkő kiválasztásának a gondolata, akkor sokan inkább jobb befektetésnek tekintik a 2 karátos köveket, míg mások viszont szívesebben megelégednek az 1 karátos gyémántokkal is. A színes gyémántok sokkal értékesebbek és drágábbak, mint az átlátszó társaik, ugyanis a jobb minőségű gyémántok általában rózsaszín, kék, vagy épp sárga árnyalatokban pompáznak.

Gyémánt gyűrű

Öt egyszerű karikagyűrű típus

Ha az emberek életében minden tökéletesen megy, akkor a karikagyűrűk nagyon hosszú évekig akár állandó fix ékszerként lesznek részei a mindennapoknak. Ezért nem annyira mindegy, hogy milyen gyűrűt választunk ki, épp ezért néha a legjobb választásnak az egyszerű gyűrűk a legjobbak.
Épp ebből az okból összeállításra került egy lista, mely tartalmaz öt egyszerű, de szép karikagyűrű típust, ugyanis sok esetben ezek a darabok szebben mutatnak, mint akár egy túlkomplikált változatuk.
A köves változat – Senkit se tévesszen meg a gyűrűben a kő, mivel ezek nem eljegyzési gyűrűk. Viszont abban az esetben, ha valakinek mégis az egyszerűbb fazonú típusba tartozik a jegygyűrűje, akkor az bátran kipróbálhatja az ilyen darabot is, aki viszont ezzel ellentétben a lánykérőn egy hatalmas gyémántot kapott a vőlegényétől, annak ajánlott az ilyen darabok közül, ha még ennél is egy egyszerűbb fazonú gyűrűt választ magának. Mivel ez a karikagyűrű típus nem hivalkodó, mégis elegáns és egyben a nőies gyűrűk közé tartozik, a vőlegények pedig választhatnak kő nélküli változatokat is.
A Hagyományos változat – Már a szüleink, valamint a nagyszüleink is valami hasonló fazonnal rendelkező gyűrűkkel fogadtak egymásnak örök hűséget, éppen ebből az okból kifolyólag ezekkel a úgymond békebeli darabokkal sincsen az égvilágon semmi baj, mivel ha valami már régebben is bevált az ilyen alkalmakkor, akkor miért kellene változtatni ezen. Akár egy teljesen egyszerű gyűrű is rendelkezhet tökéletes szépséggel. Azt az egyszerű tényt pedig, hogy fehér vagy sárga arany fazonú gyűrűre vágyik inkább, az mindenkinek a saját ízlésére van rábízva.
A szögletes változat – Ez a típus már egy jóval modernebb változatnak mondható, mint az előzőekben bemutatott társai, mivel a csiszolt, valamint a csiszolatlan arany tökéletesen megférnek egymás mellett. Bár szokatlan tűnhet sokaknak a szögletes forma, erre az alkalomra mégis nagyon tökéletesen megfelel, mivel elég vastag. Azonban, akinek kicsi a keze annak ajánlott, hogy ne egy vastagabb darabbal, hanem inkább valami vékonyabb darabbal próbálkozzon először.
A három az egyben változat – Ez a gyűrű kategória nem éppen mondható egy szokványos típusnak, mégis az egyszerű fazonok közé sorolható. A három különböző színű arany, melyet ez a típus tartalmaz összességében egyáltalán nem mondható soknak. Az ebbe a kategóriába tartozó darabok ugyan annyira tükrözik a nőiességet, mint a köves fazonú társaik, éppen ebből az okból az ifjú férjeknek sokkal jobb, ha az újukat a három karikából csak egy díszíti.
A metszett változat – Az ebbe a kategóriába tartozó darabok teljesen hagyományosnak mondhatóak, ugyanis az egyetlen díszítés a gyűrűkön a középső sávban kimart rész, amitől a gyűrűk elegánssá válnak, valamint egy tompa fényt kapnak ez által. Bár nem túl díszes gyűrűk, de mégsem mondhatóak igazán szokványos daraboknak, ráadásul el kell mondani még azt is, hogy tökéletesen megférnek egy ujjon a reménybeli gyémántgyűrűvel is.