2013-01-04 00:00:00

A legdrágább eljegyzési és jegygyűrűk

A sztárok és milliomosok esetében, ha szeretnék, hogy elnyerjék szívük választottjának a kegyeit, akkor ennek elérése érdekében egy részük hajlandó akár még igen mélyen is a zsebébe nyúlni. A következő sorokban megtalálható egy lista a legdrágább eljegyzési és jegygyűrűkről, amelyeknek az ára egyáltalán nem mutat ugyanakkora arányt, mint a viselőik kapcsolatának az élettartama. Ebben a listában úgymond csokorba vannak szedve a sztárok és milliomosok által vásárolt eljegyzési és jegygyűrűk az áruk szerint, a legdrágábbtól a legolcsóbb felé haladva.
Paris Hilton viselte és büszkélkedhetett minden idők legdrágább eljegyzési gyűrűjével, mivel az ő jegygyűrűje 4,7 millió dolláros (956 millió forintos), 24 karátos gyémántgyűrű volt. Az örökösnő a jegygyűrűt hasonló nevű ex barátjától, Paris Latsistól kapta 2005 májusában. Ezzel a 24 karátos gyémántgyűrűjével Paris Hilton lett a rekorder ebben a kategóriában.
Bár a kapcsolat, mely a botrányhősnő és a dúsgazdag görög örökös között volt, azonban az időtartamát tekintve a gyűrű értékével egyáltalán nem volt arányos, és az ifjú milliárdos a szőke stílusikon kapcsolatának szakítás lett a vége, mert a milliárdos még nem volt felkészülve arra, hogy elkötelezze magát a házasságra.
Donald Trump a kedvesének Melania Knaussnak, aki egykor modellként dolgozott, ajándékozott egy 3 millió dolláros (610 millió forintos) jegygyűrűt. A gigantikus 15 karátos gyémántgyűrűt a Graff ékszerház készített és a szlovén származású menyasszony ujjára 2004-ben kerülhetett fel.
Egyébként le kell még azt is szögezni, hogy az esküvőnek is megadta a módját az ingatlanmágnás azzal, hogy egy Palm Beach-i luxushotel kényelmét élvezhette az általuk meghívott ötszáz vendég, valamint a hatalmas tortáról nem is beszélve, amely csak egy maga egy kisebb vagyonba került.
A lista harmadik helyét foglalja el Jacqueline Kennedy Onassis jegygyűrűje. John F. Kennedy özvegye a második férjétől, Aristotle Onassis hajómágnástól kapott ékszert mindössze csak kétszer viselte ujjain, majd biztonságba helyezte egy New York-i bank széfjében. A jegygyűrűt ezután a Sotheby’s aukciósház értékesítette 2,6 millió dollárér (529 millió forint) értékben.
A jegygyűrűben a híres Lesotho gyémánt egyik darabját helyezték el a készítők. A jegygyűrű viszont csak az asszony ékszergyűjteményének az egyik darabját képezte, amelyet számos értékes modellel gyarapított Onassisszal kötött házassága után.
A gyűrűk között a negyedik legdrágábbat Michael Douglas vette meg feleségének Catherine Zeta-Jonesnak. Catherine Zeta-Jonesról tudni kell azt, hogy nem mindennapi királynői igényekkel rendelkezik. A 10 karátos jegygyűrű, amely akár egy antik műkincsnek is beillett volna, 2 millió dollárba (406 millió forintba) került a színésznek.
Michael Douglast a listában a másik színész Tom Cruise követi, aki a kedvesének Katie Holmesnak a kezét egy 1,5 millió dolláros (305 millió forintos), arany és platinafoglalatos jegygyűrűvel kérte meg. A pár esküvőjét sem nevezhetjük épp a luxust nélkülözőnek, mivel a Comói-tó mellett házasodtak össze egy XV. századi olaszországi kastélyban. Giorgio Armani tervezte meg az elefántcsontszínű ruhát, amit a menyasszony viselt. Az esemény megközelítőleg 2 millió dollárba (406 millió forintba) került, amin persze olyan hírességek vettek részt, mint Will és Jada Pinkett-Smith, Jennifer Lopez, valamint David és Victoria Beckham.
Ben Affleck szintén belépett a klubba, amikor több mint egymillió dollárért vett jegygyűrűt. Jennifer Lopez ugyanis 2004-ben egy körülbelül 1,2 millió dolláros (244 millió forintos) jegygyűrűt kapott Ben Afflecktől. A 6,1 karátos eljegyzési gyűrűt, mely egy rózsaszín gyémánttal van díszítve, a Harry Winston ékszerház készítette el számukra.
A legdrágább gyűrűk sorában a hetediket Károly herceg ajándékozta Camilla Parkernek. Ez a jegygyűrű 1 millió dollár (202 millió forint) értékűre becsülhető, és art deco stílusban készült platinából és gyémántból.
Valamint az a hír terjeng róla, hogy korábban állítólag az anyakirálynő birtokában volt ez a pompás ékszer. A Londonban található Wartski ékszerház készítette el a pár számára a jegygyűrűt.
Charlie Sheen feleségének, Brooke Muellernek az ujjára egy 550 ezer dolláros (111 millió forintos), sárga gyémánttal díszített jegygyűrűt húzott fel. Míg Eva Longoria kezére egy Jean Dousset által elkészített 500 ezer dolláros (101 millió forintos) jegygyűrű került fel, amit a férj, azaz Tony Parker kifejezetten Longoriának a részére készíttetett el.
Második leánykérésének az alkalmával a színész Ben Affleck újra kitett magáért, mivel felesége, Jennifer Garner egy 500 ezer dolláros jegygyűrű büszke tulajdonosa lett. Bár erre az eljegyzési gyűrűre közel sem költött el annyit, mint első lánykérése alkalmával, amit Jennifer Lopeznek adott.